Duiker wordt toevoerleiding kerncentrale ingezogenDuiker wordt toevoerleiding kerncentrale ingezogen

Wat in actiefilms spannend lijkt, is in het echte leven geen lachertje. In Florida werd een duiker 5 minuten lang meegezogen door een toevoerleiding van een kerncentrale en overleefde het wonderbaarlijk.

 

Christopher Le Cun en zijn vriend voerden langs de kust van Hutchinson Island toen ze besloten om in de buurt van de nabijgelegen St. Lucie kerncentrale te duiken. Dat bleek een slechte beslissing, want Le Hun kwam terecht in een stroming die rechtstreeks naar één van de drie watertoevoerleidingen leidde.

 

"Ik dacht dat dit mijn einde zou betekenen en verwachtte een turbine aan het einde van de pijp, maar die kwam er niet", getuigt Le Cun. In plaats daarvan kwam hij terecht in een reservoir voor koud water ter afkoeling van de centrale.

 

Gelukkig, want anders had hij zijn reis door de 400 meter lange en 5 meter brede waterleiding zeker niet overleefd. Christopher besloot om de kerncentrale aan te klagen, maar die zegt dat er duidelijk aangegeven stond om zeker 100 meter afstand te houden. Ze beweren ook dat Le Cun doelbewust langs de aangebrachte veiligheden is gezwommen die dienen om bovenstaande scenario’s te vermijden.

 

Het zal dus woord tegen woord worden, maar in 1989 is er bij dezelfde centrale exact hetzelfde voorgekomen. Ook die duiker kwam er gelukkig met de schrik van af.

10-03-2016

Comments

Heb je al een account op scubaduiken.tv? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook