Grote haai zorgt bijna voor verschrikkelijke afloop van duiktripGrote haai zorgt bijna voor verschrikkelijke afloop van duiktrip

Een duiktrip rond het Mexicaanse eiland Guadaloupe nam een wel heel angstwekkende wending toen een grote witte haai per ongeluk in de duikerskooi terechtkwam.

 

De aanwezigen op de boot wisten niet of er op dat moment iemand in de kooi zat, maar konden hun ogen niet geloven toen een van de duikinstructeurs na het incident ongedeerd boven water kwam. 

 

De vier meter lange haai botste tegen de duikerskooi aan nadat hij een hap nam van de tonijn die als lokaas uitgegooid was. Het dier wilde waarschijnlijk niet eens de kooi aanvallen, maar als een haai zijn muil opent, kunnen ze tijdelijk niets zien. Aangezien achteruit zwemmen ook geen optie is, ging de haai met volle kracht vooruit. Daarbij brak hij een metalen staaf, waardoor hij in de kooi terechtkwam.

 

 

Eerst is het niet helemaal duidelijk of de haai nu in de kooi terechtgekomen is of niet. De verbaasde toeschouwers vragen het zich dan ook luidop af. Uit voorzorg opent een van de aanwezigen de duikerskooi, waarna de haai zich een weg naar buiten baant. Het dier is duidelijk geschrokken en bloedt op verschillende plaatsen.

 

Nadat de haai zich weet te bevrijden uit de kooi, rijst de vraag of er nog iemand in zat op het moment van de 'inbraak'. Niet veel later komt een man, schijnbaar onbewogen, de kooit uit. De man bleek een ervaren duikinstructeur te zijn, die rustig gewacht had tot de haai weer de kooi uit was.

Bron: GVA 14/10 via License2publish - 17-10-2016

Comments

Heb je al een account op scubaduiken.tv? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook